Boerenpaar 2014 

 

Klik hier   voor foto's van het boerenbal en de superverkuskop 

Klik hier  voor meer foto´s van het boerenbal ( met dank aan P. v. Ras ) 

Klik hier  voor foto's van het boerenpaar bij de LOM

Klik hier  om de trouwkaart te lezen 

Klik hier  voor foto´s van het vlaggen hangen 

Klik hier  voor foto's van de boerenbruiloft

 

Tijdens het boerenbal op zaterdag 11 januari werden Yvonne en René de Wit (rechts) bekend gemaakt als het boerenpaar 2014.

Als René van Mies van Nulleke en Yvonne van Tresia van Petronella zullen zij op carnavalsdinsdag 4 maart als 27e boerenpaar in de onecht verbonden worden onder het toeziend oog van hun getuigen Paul van Wiel van Wimme en Ans van Thea van Anna ( Paul en Ans Bens ).

De verklaring van de omschrijvingen :

1e omschrijving :    " Deze boer geeft over op de heide."   

Geeft over heet ook wel overgeven, of nog anders gezegd spugen ook wel tuffen genoemd. Op de heide kan ook de peel zijn. Tuffen en Peel is samen Peeltuffers en daar is René lid van.    

2e omschrijving :    “ Drie keer is scheepsrecht ! ”           

In eerste instantie werd er over gesproken dat René nar zou zijn, toen zou hij prins worden volgens zijn eigen zeggen (hij had zelfs zijn damesteam al een dansje ingestudeerd) maar dat kwam ook niet uit dus nu is hij maar boer. Dus 3 keer is scheepsrecht.

          

Verkoop van kaartjes voor het boerenbuffet 'ete in de Verkushoeve' vindt plaats na afloop van de Krasse Knorre Zitting op zaterdag 8 februari, tot 19.00 uur; en bij Marga Nooijen, telefoon: 0486-432356. Kaartjes kosten €5,- voor kinderen tot en met de basisschool en €10,- voor iedereen die de basisschool heeft verlaten.