Schrijf je hier in voor de optocht van 2019

 

De inschrijving voor gemotoriseerde deelnemers is per 7 februari gesloten.

Je kan nog wel inschrijven als individueel of loopgroep

 

 


Carnavals optocht CV de Verkuskoppe 2019 

Meer Individuelen en Loopgroepen bij de Langenboomse carnavalsoptocht 2019

De veranderingen die vorig jaar zijn doorgevoerd om Langenboom de carnavalsoptocht van weleer terug te geven zijn door de deelnemers en bezoekers als zeer positief ervaren. Door de focus te leggen op Individuelen en Loopgroepen is het voor iedereen leuker en veiliger geworden, waarbij we toch onze buitendorpse deelnemers niet hebben uitgesloten. Ondanks deze positieve ontwikkeling geeft de optocht nog te veel overlast voor de omwonenden in Langenboom. Met ruim 2000 deelnemers is het vrijwel onmogelijk om een dergelijk evenement te organiseren zonder overlast, maar deze moet wel beperkt blijven. Aan beperking van deze overlast gaan de Optochtcommissie dit jaar extra aandacht aan geven.

 

Wat blijft is de indeling die vorig jaar is ingevoerd waarbij Individuelen en Loopgroepen voorop in de optocht lopen en met de hoogste prijzen worden beloond. Het aantal gemotoriseerde deelnemers wordt terug gebracht naar 45 (was in 2017 nog 75). Men kan zich inschrijven onder de volgende categorieën:

 

1. Individueel/ kleine groep – max 4 deelnemers – geen inschrijfgeld – 10 prijzen

2. Loopgroep 5 deelnemers of meer - € 15 inschrijfgeld – 10 prijzen

3. Gemotoriseerd (max 45) – € 35 inschrijfgeld – 5 prijzen

Dit jaar kunnen de Gemotoriseerde groepen alleen deelnemen als de contactpersoon en chauffeur de instructie bijeenkomst hebben bijgewoond waar de startnummers worden uitgereikt. Een startnummer wordt alleen uitgereikt aan die groepen die zich vooraf confirmeren aan ons reglement. Extra aandacht zal er zijn om de geluidsoverlast en de rotzooi die men achterlaat te beperken.

Met deze aanpassingen willen de Langenboomse optocht nog meer zijn karakteristieke beleving geven die we kennen van vroeger. Als optocht commissie kunnen we dit niet alleen, daar hebben we jullie bij nodig. We nodigen jong, oud, buurtschappen en vriendengroepen uit deel te nemen aan deze vernieuwde opzet van de optocht. We hebben mooie prijzen voor de Individuelen en Loopgroepen en bescheiden prijzen voor de gemotoriseerde deelnemers. Met deze veranderingen willen wij de optocht korter, mooier, veiliger en beter beheersbaar te maken, maar vooral de optocht in Langenboom weer van Langenboom maken. 

Schrijf je hier in voor de optocht van 2019

  

De optocht zal op maandag 4 maart vanaf 13:30 volgens deze route door de straten van Langenboom trekken.

Zie de de Google Map van Optocht CV de Verkuskoppe voor informatie over opstellen en toiletten 

Volg ons op Facebook of Instagram voor de laatste informatie.

Op naar een gezellige carnavalsmaandag, tot dan!

De optocht commissie

optocht@verkuskoppe.nl